Kylling med salat og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Jeg har brukt lårfilet av kylling, men du kan bruke bryst, om du heller vil det.
Kyllingen:
4 store eller 6 små lårfileter
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Oelek
1 ss sesamolje
2 ss nøytral olje
1 ss ingefær fra tube
1 neve frisk, finhakket koriander
Start med marinaden til kyllingfileten. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Bland inn kyllingen og la den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Ta vare på marinaden, som skal brukes til sausen. Grill eller stek til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr. Dryss over koriander før servering.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Marinaden fra kyllingen
Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.
Salaten:
1/2 agurk i små terninger
2 finhakkede vårløk
1 finhakket, gul paprika
1/4 honningmelon i små terninger
1/4 cantaloupemelon i små terninger
2 finhakkede chili
Dressing:
4 ss olivenolje
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten rett før servering.
Kylling med salat og peanøttsaus serveres med nykokt ris eller nudler.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.