Baba ganoush (baba ghanoush, baba ghanouj, mutabal, salată de vinete) er en nydelig dipp, laget av auberginer. Den passer som forrett, en liten lunsjrett, sammen med pitabrød eller som tilbehør til meze.
3 store auberginer, delt i 2 og skallet prikket med en gaffel
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss ekstra virgin olivenolje
3 ss tahini
2 ss fersk persille, finhakket
1/2 sitron, kun saften
2 ss ekstra virgin olivenolje
Salt og pepper
Olivenolje, hakkede mynteblader og/eller granateple til pynt
Drypp litt olivenolje over snittflatene på auberginene og dryss på litt salt. Legg dem på et bakepapir, med snittflaten ned og stek i ovnen i 30 til 45 minutter ved 200 grader. Auberginene skal være møre og falt sammen. Skrap ut «kjøttet» med en skje og legg det i en sil i 10 minutter, så overflødig væske renner ut.
Hakk auberginen i små biter, tilsett hvitløk, tahini, sitronsaft, salt og pepper og bland godt med en gaffel.
Pynt baba ganoush med olivenolje, hakkede mynteblader og/eller granateple før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.