Kylling med urtesaus

Kylling med urtesaus er mat de fleste kan like. Jeg liker å bruke flere typer urter i kombinasjon, men du kan også bruke yndlingsurten din. Oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingen:

800 g kyllingfilet

Salt og pepper

Smør stil steking

Brun kyllingen i smøret og la den stå på svak varme til den er gjennomstekt, men ikke tørr. Tiden avhenger av tykkelsen på kyllingen.

Urtesaus:

2 løk, finhakket

50 g smør

3 ss kyllingfond

7,5 dl fløte

1 neve friske, finhakkede urter, f.eks. persille, estragon, basilikum, gressløk

Salt og pepper

Ca. 1/2 sitron, kun saften

Fres løken blank i smøret. Tilsett fond og fløte og la det koke til fin tykkelse. Tilsett finhakkede urter og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Risen:

Ris kokt etter anvisning på pakken

1 boks mais

1 paprika, gjerne flere farger, finhakket

Når risen er ferdig kokt, blander du den med mais og paprika, rett før du serverer.

Kylling med urtesaus
Kylling med urtesaus

 

Du finner mange velsmakende og varierte kyllingretter fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese