Teriyakipizza med biff har deilig japansk smak og er en av mine favoritter for tiden.
Marinert biff:
1 dl soyasaus
1/2 dl brunt sukker
1 dl mirin
1/2 dl sake
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 cm ingefær, fevet
400 g biff, jo mørere, jo bedre
1 neve sesamfrø
Bland ingrediensene i en stor bolle, del biffen i terninger og la dem ligge i marinaden, gjerne over natten. Tørk av terningene, legg dem tett i tett på en tallerken og dryss over sesamfrø.
Bunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ts honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann, ev. juster med mel.
Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg legger på fyllet.
Fyll:
2 poser teriyaki woksaus
1 pk shitakesopp, stekt i litt olje
1 løk i strimler
Marinert biff
1 rød paprika i strimler
200 – 300 g ost, gjerne vellagret og gjerne flere varianter
Smør på teriyaki woksaus og legg på løk og sopp. Strø på mesteparten av osten, legg på paprika og biffen med sesamfrøene opp. Dryss på resten av osten og stek pizzaen på 200 grader til den er gyllen og bunnen er gjennomstekt.
Etter steking:
3 vårløk i strimler
1 neve finhakket koriander
Litt japansk majones blandet med chilisaus eller srirachamajones risles over
Du finner oppskrifter på over 40 forskjellige pizzavarianter HER og spennende oppskrifter på japansk mat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.