Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløk selv, eller kjøpe ferdig i stadig flere matbutikker.
1 skive brød
Litt sennep etter eget ønske, jeg har brukt Bergbys
1 skive blåskimmelost, jeg har brukt Danablu, skivet, som er enkel å legge på
Syltet rødløk
4 skiver ost, gjerne vellagret
Litt friske, finhakkede urter, f.eks. karse
Smør sennep på brødet, deretter blåskimmelost, rødløk og ost på toppen. Stekes i ovnen på 200 grader, eller i stekepanne i litt smør med lokk over, til osten er smeltet og gyllen.
Syltet rødløk:
1 dl rødvinseddik
2 dl sukker
1 pose sursildkrydder
3 dl vann
1 laurbærblad
1 stjerneanis
3 rødløk i tynne ringer
Kok opp eddik, sukker, krydder og vann og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Legg løken i et Norgesglass eller lignende, hell laken over løken og pass på at alt er dekket. Sett kaldt til det skal brukes. Syltet rødløk kan spises etter et par timer, men blir bare bedre om den får stå kaldt i noen dager.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.