Popcornkylling er en populær fastfoodrett som spises i Øst-Asia. Den ble til ved at en familie i Taiwan forsøkte å etterligne den opprinnelige crispy chicken, som ble laget av KFC i USA. Popcornkylling har mye smak, uten å være sterk. Popcornkylling har etterhvert blitt populært, og spises i flere land i Sør-Øst Asia. Om du vil har mer fart i retten, kan du øke mengden chilipulver og ev. tilsette kajenne i tillegg. Oppskriften er passe til 6 pers.
Marinaden:
500 g kyllinglårfileter, delt i terninger på ca. 3 x 3 cm
1 ts sukker
1 ss Shaoxing risvin
2 ts kyllingbuljongpulver
1 ts kinesisk 5-spice
1 ts løkpulver
2 ts soyasaus
1 ts pepper
1 ss maisenna
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 ts ingefær (revet)
1 eggehvite, sammenvispet
2 terninger fermentert tofu, most (valgfritt)
Bland alle ingrediensene godt sammen i en pose og la kyllingen marinere i minst 20 minutter.
Krydder:
1 ts hvit pepperkorn
1 ts Sichuan pepperkorn
ca. 2 ts salt
1/4 ts kinesisk 5-spice
1 ts chilipulver
5 dl thaibasilikum
Rist de hvite og Sichuan-pepperkornene på middels varme til de er litt brune, og bruk deretter en sil til å sikte ut eventuelle uønskede partikler.
Bruk en foodprosessor til å male pepperkornene til et pulver. Alternativt kan du bruke en morter til å knuse dem for å oppnå samme resultat.
Bland de malte pepperkornene med kinesisk 5-spice, paprika og salt. Sett til side til rett før servering.
Røren:
2,5 dl potetmel eller maisenna
1 ts bakepulver
Nøytral olje til fritering
Bland sammen mel og bakepulver i en brødpose, tilsett litt og litt av kyllingen og rist, så den blir dekket på alle kanter.
Brun litt og litt av kyllingen i olje i en wok, på middels varme i ca. 5 minutter, til de er gylne.
La dem dryppe av seg i en sil. Skru opp varmen, tilsett thaibasilikumblader og dobbelstek dem i 2 minutter til, så de blir sprø og fine.
La kyllingen og bladene renne av seg i en sil, på rist eller på tørkepapir og legg dem i en stor bolle sammen med litt thaibasilikum. Tilsett litt av krydderblandingen og bland alt sammen til popcornkyllingen er jevnt dekket med krydder.
Popcornkylling kan spises alene, eller på toppen av kokt ris, med et dryss finstrimlet vårløk.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.