Jasha Maroo

Jasha Maroo er en bhutansk krydret kyllinggryte som tradisjonelt serveres med rød eller brun ris. Retten er ganske krydret, slik de fleste bhutanske retter vanligvis er. Jeg har moderert styrken en del, men har skrevet opprinnelige mengder i parentes, så de tøffeste kan lage den.

Oppskriften er passe til 4 personer.

Kyllingen:

3 ss olje

2 purre i strimler

4 sjalottløk hakket (12 stk.)

4 hvitløksfedd, finhakket (6 stk.)

3 ts ingefær, revet

2 røde chili, kjerne fjernet og finhakket (6 stk.)

8 tomater i terninger

800 g kylling lårfilet i terninger1 potte frisk koriander, hakket

2 dl kyllingkraft (ev. vann og fond)

1 potte frisk koriander

Salt

Varm oljen i en gryte eller sautépanne. Tilsett purre, sjalottløk, hvitløk, ingefær, chilipepper og fres til løken er myk. Tilsett kylling og tomater, bland godt og fres til kyllingen får litt farge.

Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og hakkede korianderblader.

Ris:

2 ss smør

1 sjalottløk, finhakket

3 dl rød ris

2 laurbærblad

2 kvister frisk timian

6 dl kyllingkraft (ev. vann og kyllingfond)

1 klype svart pepper

Fres løken i smøret i 2 minutter, før du rører inn risen og freser videre i 2 minutter. Rør inn kraft, laurbærblader, pepper og timian. La det småkoke til all kraften er absorbert av risen.

Server Jasha Maroo med risen og en bhutnaesisk salat, som du finner oppskrift på her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese