Peppersild består av 4 typer pepper, hvit, sort, grønn og rosé (som egentlig ikke er pepper). Jeg har brukt syltet grønn- og rosépepper, men det går like fint med tørket.
4 sildefileter
1 rødløk i tynne skiver
3 dl vann
1 ss sennepsfrø
1,5 dl eddik (7%)
1 ss hel sort pepper
1 ss hel hvit pepper
2,5 dl sukker
1 ss rosépepper
1 ss grønnpepper
Vann ut fisken, som det står på pakken. Når den smaker passe salt, deles den i gaffelstore biter.
Kok opp vann, sukker, eddik, pepper og sennepsfrø og la det avkjøles helt. Rør inn silden og hell over i et hyggelig glass eller serveringsbolle.
La peppersild stå i kjøleskapet i 2 døgn før du spiser av den.
Du finner flere sildeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.