Kylling i kokossaus er en rett som smaker godt og er rask å tilberede. Sausen som er syrlig, søt, hot og fyldig. Om du ikke ønsker retten så sterk, kan du halvere mengden sambal oelek. Oppskriften er passe til 4 pers.
1 boks kokoskrem
1 løk, finhakket
3 ss limejuice
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss hver sambal oelek og brunt sukker
1 ss vegetabilsk olje og revet fersk ingefær
1 ts havsalt
6 beinfrie og skinnfrie kyllinglår
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland alle ingrediensene, unntatt kyllingen, i en bolle. Tilsett kyllingen og bland godt, så kyllingen blir dekket på alle kanter. Hell blandingen over i en stor ildfast form. Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter på 180 grader, eller til kyllingen er gjennomstekt og sausen har tyknet og blitt gyllen.
Legg på korianderblader og limebåter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.