Slovakia har mattradisjoner som varierer fra region til region. De er påvirket av nabolandenes kjøkken. Tradisjonsmaten består stort sett av råvarer de selv hadde fra gammelt av og lite importerte råvarer. Det jorde at maten varierte fra sesong til sesong, avhengig av hva som var tilgjengelig. De bruker mye hvete, poteter, melkeprodukter, svin, surkål og løk. De spiser mye dumplings, pølser og bacon. De vanligste drikkevarene er melk og øl.
- Sildetallerken
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Gulasjsuppe
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi
- Wienersnitsel
- Rösti (røsti)
- Rødkål
- Surkål
- Medisterkaker
- Potetlomper – potetkaker
- Smørdampede rotgrønnsaker
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.