Hafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tillegg til bacon eller skinke og gulrot.
1 ss smør
1 løk, finhakket
200 g baconterninger
1 l kraft, helst svin (ev. vann og buljongterninger eller fond)
2 store gulrøtter i tynne skiver
1 neve persille
Salt og pepper
Fres løken i smøret i noen minutter, så den blir blank. Tilsett kraft, bacon og gulrøtter og la det koke på lav varme mens du lager dumplingsdeigen.
Dumplings:
2,5 dl maismel
1,25 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss smør, smeltet
1 ts salt
1 ts sort pepper
1,7 dl kraft
1 egg, pisket
Rør sammen ingrediensene til dumplings og lag små, runde boller med en teskje og en hånd. Slipp bollene i kraften og la dem koke med i 10 minutter uten å røre. Sett på lokket og la suppen koke på lav varme i 25 minutter. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.