Eplekake med rosin, kanel og mandler

En lettvinn og velsmakende eplekake

Eplene henger modne på trærne nå. Hva er vel bedre enn å hente inn noen og lage en deilig, saftig eplekake. Denne eplekaken med rosin, kanel og mandler er lettvint og smaker veldig godt.

175 g smør

200 g sukker

3 egg

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

7 epler

2 ss kanel

2 dl rosiner

1 dl mandelskiver

3 ss perlesukker

Smør og sukker røres hvitt. Tilsett egg, mel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt.

Hell 1/3 av røra i en godt smurt springform. Skrell epler, del dem i terninger og legg dem i forma. Strø over kanel, rosiner, mandelskiver og perlesukker. Legg over resten av røra i klatter. Stek eplekaken i ovnen på 175 grader i 45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Server eplekaken den gjerne lunken, med is, krem eller vaniljekrem.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese