Bragioli er en populær og tradisjonsrik rett, som serveres hele året på Malta. Den kalles også «beef olives», selv om det ikke finnes oliven i den. Retten har opprinnelig kommet fra Italia, der den heter braciole, men er endret litt underveis.
250 g biffkjøtt, delt i 10 tynne skiver og banket flate
Fyll og montering av bragioli:
225 g kjøttdeig
6 strimler bacon
2 ss finhakket bladpersille
4 ss strøkavring
1 revet gulrot
Salt og pepper
2 hardkokte egg i skiver
Elt sammen alle ingrediensene til fyllet, bortsett fra eggene, legg 2 ss av farseblandingen på hver kjøttskive og en skive egg i hver ende og rull sammen.
Bruk en snor eller en tannpirker uten smak for å feste det sammenrullede kjøttet på plass. Stek biffrullene brune i litt olje, ta dem ut og sett til side, mens du lager sausen.
Saus:
2 store løk hakket
3 fedd knust hvitløk
4 skrellede og hakkede tomater
1 ts tomatpuré
2 gulrøtter, i tynne skiver
2 dl frosne erter
1 potet skrelt og delt i 4
2 friske laurbærblader
1 ts Worcestershire saus
1,5 dl rødvin
Stek løk og hvitløk i en sautepanne, i litt olje, på middels varme. Tilsett poteter, tomater, laurbær, gulrøtter, tomatpuré og vin og kok i ca. 10 minutter, mens du rører av og til. Legg biffrullene tilbake i kasserollen, tilsett ertene og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke for å tykne sausen.
Råstekte poteter:
Til denne retten brukes vanligvis ikke råstekte poteter, men heller poteter kokt møre i sausen. Jeg synes råstekte poteter tilfører retten smak og konsistens som passer veldig godt.
Beregn 200 – 250 g kokefaste poteter til hver. Skjær potetene i ganske tynne skiver. Risle langpanna med litt olivenolje. Fordel potetene utover. De må ikke ligge oppa hverandre. Risle over litt mer olivenolje og stek dem på 250 grader til de er gylne og lekre. Gi dem et dryss med salt og pepper før servering. Du kan gjerne bruke flaksalt.
Du finner flere godbiter fra Maltas spennende og varierte kjøkken her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.