Ramensuppe med biff er knallgodt og er en av mine favorittsupper. Den er også enkel å lage. Oppskriften er passe til 4 personer.
Olivenolje
450 g beinfri mørbrad, skåret i 1 cm tykke skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
150 g shitakesopp i tynne skiver
4 ss soyasaus med lite salt
1 ss fishsauce
1 chili, finhakket
9,5 dl god kjøttkraft, ev. vann og kalvefond
1/2 ts salt
1 ts sort pepper
450 g tørkede ramennudler
Topping:
4 egg, delt i 2
3 vårløk i strimler
1 potte koriander, finhakket
Krydre biffen med rikelig med salt og pepper og brun den i olivenolje i en stor gryte i 1-2 minutter på hver side på middels varme. Ta kjøttet ut av kjelen og sett til side.
Tilsett mer olivenolje i den samme kjele og fres hvitløk og ingefær i ca. 3 minutter under omrøring. Tilsett sopp, soyasaus, fishsauce, chili og kraft, og la det småkoke i 10 minutter på lav varme.
Kok eggene i vann i 10 min. før du skyller dem i kaldt vann, så kokingen stopper. Skrell eggene og del dem i to.
Legg ramen i kraften og la de ligge der til de er spiseklare. Del nudlene likt i 4 boller, tilsett biff og kraft. Legg ett egg i hver bolle og dryss over vårløk og koriander.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.