Ovnsbakt dorade (dourada, dorado) er en nydelig Middelhavsrett. Om du har smakt dorade fra Middelhavet og synes den ikke er så spennende, får du en helt annen opplevelse om du kjøper den i ferskvaredisken i Norge, Denne doraden er oppdrettsfisk, vokst opp i Biscayabukten, med mye kjøligere vann og smaker helt nydelig.
Dorade selges som hel fisk og om du ikke er bekvem med å rense den selv, kan du be personalet i ferskvaren gjøre det for deg.
Grønnsakene:
1 dl olivenolje
800 g minipoteter
2 løk i strimler
8 fedd hvitløk, delt i 2
40 minitomater
1 potte frisk timian, halvparten til fisken, litt til grønnsakene og resten til å pynte maten etter steking
Saft av 1 sitron
Salt og pepper
Fisken:
4 mellomstore douradas (á ca. 300 g)
12 skiver sitron, delt i 2
Hell olivenoljen i en langpanne og fordel den utover, så den dekker hele bunnen. Fordel minipoteter, løkstrimler, hvitløk, minitomater og litt frisk timian utover. Skvis over sitronsaften og dryss på salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen på 200 grader i 30 min.
Skyll fisken og tørk den med et kjøkkenhåndkle. Bruk en skarp kniv til å lage 3 snitt på hver side av fisken. Legg timian inni fisken og krydre den inn- og utvendig med salt og pepper. Legg 1/2 sitronskive i hvert snitt. Ta formen med grønnsakene ut av ovnen et øyeblikk og legg på doradene. Stek videre i 30 min. til fisken er bakt, men fortsatt saftig.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.