Saftig brytebrød smaker godt når det er nybakt, men supert å fryse ned også. Den lange eltetiden er viktig for at brytebrødet skal bli saftig, så beregne god tid til både den og til hevingen.
200 g hvete helkorn
300 g fint sammalt hvetemel
750 g hvetemel
1.5 ts salt
1 pk gjær
3 ss olivenolje
8 dl melk
Fremgangsmåte:
Elt alt godt sammen, men spar den siste desiliteren med melk, til du ser om den behøves. Kjør maskinen på det laveste i 20 min. og deretter på full guffe i 2 min. (pass på at ikke maskinen går sin vei, når du kjører for fullt).
Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 2 timer, om du har brukt kald melk. Du kan ev. varme melken til 37 grader og da tar hevingen ca. 1 time.
Form deigen til jevnstore boller, ca. 100 g og sett dem med litt avstand på et stekebrett, med bakepapir. Legg over et rent koppehåndkle og la brytebrødet heve i 1 time til.
Sett brytebrødet midt i ovnen på 225 grader og stek det i ca. ca. 15 min. La brødet avkjøles på en rist.
Du finner flere brødoppskrifter fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.