Lavashak

Lavashak er persisk godteri. Det inneholder kun frukt og litt salt, så det er ganske sunt og i tillegg er det vegansk.

4 epler eller 6 mellomstore plommer eller annen kjøttfull frukt som f.eks. pære, fersken, kirsebær eller granateple)

1 dl vann

1 klype salt

Vask og grovhakk frukten, behold skallet på, for det gir både smak og farge!
Kok frukten med vann og saltet i kjele på middels varme, til den har blitt grøtaktig. Det kan ta fra 30 minutter, til 1 time. Rør av og til og følg med på at det ikke koker tørt. Tilsett i tilfelle litt mer vann.
Kjør til en fin puré med en stavmikser eller eller blender.

Bre blandingen med en spatel eller kakespade utover en stekeplate, til den er 1/2 cm. tykk, kledd med bakepapir.  Sett stekeplaten midt i ovnen på 95 grader. Stek i ovnen i ca. 4-6 timer, sjekk hver time.
Lavashaken er ferdig når det ikke er synlig fuktighet og fruktlæret skilles lett fra papiret.
Kutt i strimler, rull sammen og kos deg!

Lavashak
Lavashak

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese