Vitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.
Vitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat, så alle kan velge mengde selv, men vitello tonnato kan også legges på asjett til hver enkelt.
1 boks tunfisk i olje
330 g majones
30 g kapers
4 ts dijonsennep
1 lime, kun saften
Salt og pepper
Kapers
Oliven
Parmesan
Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett kaldt, mens du legger roastbiff i tynne skiver, som utover et fat. Legg tunfisksausen over og pynt med kapers, gode oliven og ruccola.
Sett frem parmesan, så gjestene kan høvle det over når de skal spise.
Jeg serverer vitello tonnato med godt brød til, f.eks. hjemmelaget foccacia, som du finner flere oppskrifter på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.