Roastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og middagsrett, med godt brød til. Oppskriften er passe til 2 personer. Om du vil, kan du også bruke den som forrett, men da er den passe til 4 personer. Dressingen kan lages klar god tid i forveien, men salaten smaker best når den er nylaget.
Dressing:
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss soyasaus
1,5 dl risvineddik
3 ss flytende honning
1 finhakket rød chili
1 neve finhakket koriander
Salt and nykvernet pepper
Bland sammen alle ingrediensene og sett til side til salaten er klar.
Salaten:
1/2 – 1 salathode, jeg har brukt en ny type som heter Big Butter
1 pære i terninger
1/4 agurk i terninger
6 minitomater, delt i 2 eller 4, avhengig av størrelsen
1/2 paprika i stimler
3 reddiker i tynne skiver
200 g roastbiff
1/2 rødløk i tynne ringer
Skyll salaten og fordel bladene utover et fat. Legg på de øvrige ingrediensene, med roastbiff og rødløk på toppen. Hell dressingen over salaten og server gjerne med godt brød til. Du finner mange spennende varianter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.