Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla

Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla er en nydelig rett som spises i Sør-Amerika og et godt alternativ til taco. Du kan kjøpe ferdige maistortillas og varme dem som anvist på pakken, eller du kan lage dem selv. Du finner oppskrift her.

Chimichurry:

2 sjalottløk

3 ss rødvinseddik

2 dl god olivenolje

2 fedd hvitløk

1 fersk rød chili

2 pk fersk bladpersille

1 potte fersk koriander

1 ss tørket oregano

Salt og pepper

Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.

 

Guaccamole:

2 avokado

Saften av 1/2 lime

1 ss veldig finhakket løk

2 ts finhakket rød chili

1 fedd finhakket hvitløk

Alt moses med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Guacamole
Indrefileten:

Skjær av sener og hinner på kjøttet, eller få ordnet det i ferskvaredisken.

Indrefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med tacokrydder rett før steking. Brun fileten raskt i panna, legg den over i et ildfast fat, stikk inn et steketermometer og stek på 150 grader og sett inn steketermometer. Ta ut fileten, når termometeret viser 56 grader og la det hvile i min. 15 minutter på benken, før du skjærer det opp.

Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med tacokrydder og vakuumerer det i posen, sammen med 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen eller grillen.

Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla
Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla

 

Du finner masse spennende og velsmakende oppskrifter med storfe, fra både fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese