Tunfisk Szechuan med nudler og bok choy er en lettvint og velsmakende kinesisk rett, som smaker knallgodt. Du kan steke tunfisken og bok choyen i stekepanne eller på grillen. Resultatet blir uansett perfekt. Du får kjøpt fersk tunfisk hos bl.a. Meny og Rema 1000 og oppskriften er passe til 4 personer.
4 tunfiskbiffer
2,5 dl soyasaus
4 ss riseddik
2 ss brunt sukker
2 ss mørk sesamolje
4 ss vann
2 ts szechuapepper
2 fedd hvitløk, finhakket
1 potte frisk koriander
Skyll, tørk av tunfiskbiffene og legg dem i en form med litt høye kanter.
Rør sammen soyasaus, eddik, sukker, vann, sesamolje, szechuapepper og hvitløk i en liten bolle.
Spar 2,5 dl av blandingen, oppbevar den i romtemperatur og hell resten av sausen over tunfiskbiffene. Dekk med plastfolie, sett kaldt til marinering i 40 minutter og snu biffene etter halve tiden. Stek tunfiskbiffene i 2 min. på hver side, enten på grillen eller i stekepanne med litt nøytral olje.
Skjær tunfiskbiffene i tynne skiver , løft dem over på et serveringsfat og hell over sausen du satte til side.
Server tunfisk Szechuan med nudler og bok choy, delt i to på langs og grillet eller stekt i 2 minutter på hver side. Et tips er å smøre dem med marinaden fra fisken under stekingen. Nudlene kokes etter anvisning på pakken.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.