Banansufflé

Banansufflé

Banansufflé er en kombinasjon av fransk og karibisk dessert og perfekt, om du er glad i bananer. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 ss usaltet smør, smeltet
5 ss sukker
2 faste, modne bananer i biter
1 ss fersk limesaft
1 stor eggeplomme
3 store eggehviter
1 klype salt

Pensle fire ildfaste porsjonsformer med smeltet smør, hell 2 ss sukker i den første formen og snu den rundt, så smøret blir dekket av sukker. Hell overflødig sukker over i den neste formen og gjenta til alle formene er dekket av sukker.

Mos bananene med limesaft, eggeplomme og 2 ss sukker til en jevn puré i en foodprosessor eller med en stavmikser og sett til side.

Pisk eggehvitene sammen med salt til det dannes myke topper, før du tilsetter 1 ss sukker og pisker til det er fast og blankt. Bruk en slikkepott og bland forsiktig  bananblandingen sammen med eggehvitene. Hell suffléblandingen over i porsjonsformene og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune og hevet. Server banansufflé med en gang, gjerne sammen med iskrem eller nypisket krem.

Banansufflé
Banansufflé

 

Du finner flere spennende dessertoppskrifter, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese