Khao Moo Dang

Khao Moo Dang

Khao Moo Dang er en fushionrett fra Kina og Thailand. Du får kjøpt korianderrot, tapiokastivelse, rød matfarge og ev. andre eksotiske ingredienser i asiatiske butikker.

Marinade:

3 fedd hvitløk

2 korianderrot

1,5 ss kinesisk femkrydder

1 ts hvit pepper

4 ss palmesukker

1/2 ss sesamolje

2 ss østerssaus

2 ss soyasaus

1/2 ss tapiokastivelse

1/4 ts rød matfarge

500 g urøkt svinekam

Knus hvitløk og korianderrot med en morter og stamper.
I en stor miksebolle kombinerer du hvitløk- og korianderrotblandingen, kinesisk femkrydderpulver, hvit pepper, palmesukker, sesamolje, østerssaus, lett soyasaus og tapiokastivelse. Tilsett konditorfargen og bland grundig en gang til.
Tilsett svinekjøtt og dekk hver del med sausen. Mariner i kjøleskapet ditt over natten. (Behold marinadesausen etterpå – ikke kast den!!)

I airfryer: Legg kjøttet i et enkelt lag og stek ved 160 grader i 15 minutter, snu og stek den andre siden i 5 minutter til. Etter tilberedning av svinekjøttet, la det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver for å forbedre mørheten og fordele saften jevnt. Mens den hviler kan du piske opp sausen.
I grillen: Grill svinekjøttet over kull til det er helt gjennomstekt, vend det av og til for å unngå at det brenner seg. Alternativt kan du bruke en grillpanne.

I ovnen: Legg kjøttet i ildfast form og stek ved 160 grader i 15 minutter, snu og stek den andre siden i 5 minutter til. Etter tilberedning av svinekjøttet, la det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver for å forbedre mørheten og fordele saften jevnt. Mens den hviler kan du piske opp sausen.

Saus:

1 ss palmesukker

1/2 ss ristede sesamfrø

1,5 ss soyasaus

1/2 ss sesamolje

1,5 dl marinade fra marinering av svinekjøttet

1,5 dl vann

1 ts tapiokastivelse valgfritt, for å tykne sausen, bland med vann

Tilsett palmesukker, sesamolje, sesamfrø, mørk soyasaus og lys soyasaus i restene av marinadesausen og bland godt.
Flytt sausen til en gryte eller wok over middels varme. Når det begynner å boble, hell i vann. Hvis sausen ikke har ønsket tykkelse, bør du vurdere å blande den valgfrie tapiokastivelsen med 5 dl vann. Tilsett gradvis og rør til det er akkurat passe.

Servering:

Skjær svinekjøttet  i tynne strimler i motsatt retning av kjøttfibrene.

Legg en sjenerøs porsjon dampet jasminris på en tallerken, og topp den med skiver av thailandsk rødt svinekjøtt. Drypp sausen sjenerøst over svinekjøttet, og pynt med oppskåret agurk og hardkokte egg.

Khao Moo Dang
Khao Moo Dang

 

Du finner masse spennende oppskrifter på mat og drikke fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese