Lammefilopai

Lammefilopai

Lammefilopai er en litt anderledes pai, med sprøstekt filodeig og en nydelig kjøttblanding med varme krydder inni. Den er ikke sterk, men om du ønsker, kan du tilsette finhakket chili. Oppskriften er passe til 6 personer.

800 g lammekjøttdeig

2 rødløk, finhakket

1 glass fetaost i terninger

1 ts spisskummen frø, lett knust

2 ss harissa

1 ts malt kanel

1 pk bladpersille, finhakket

Salt og pepper

1 pk filodeig

Fyll lammefilopai
Fyll lammefilopai

Brun lammefarsen i en stor panne med teflon uten å tilsette smør eller olje. Tilsett løken og stek i noen minutter til, så løken blir blank.

Tilsett krydderet og rør godt sammen, før du rører inn persillen og smaker til med salt og pepper.

For å sette sammen paien, varm ovnen til 190C.

Bunn lammefilopai
Bunn lammefilopai

Pensle halvparten av filoarkene med smeltet smør og legg dem oppa hverandre i bunnen av en smurt, ildfast form. Størrelsen på formen må være slik at filoarkene går oppover kantene på formen.

Lammefilopai før steking
Lammefilopai før steking

Hell i lammefyllet og krøll ett og ett av resterende filoark (omtrent som når du krøller sammen et papirark) og fordel utover toppen. Stek lammefilopaien i 30-35 minutter eller til den er gyllen og sprø.

La paien stå i 10 minutter før du skjærer den i skiver og serverer med yoghurthummussausen og kanskje en salat.

Yoghurthummussaus
Yoghurthummussaus
Yoghurthummussaus:

200 ml naturlig yoghurt
200 g hummus
2 ts harissa

Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Lammefilopai med salat
Lammefilopai med salat og yoghurthummussaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese