Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk

Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk

Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk er en deilig rett som ikke trenger saus, siden både e fløtegratinerte potetene med løk og svinefileten er så saftige.

Potetene:

10 poteter i tynne skiver

2 løk i strimler

3 fedd finhakket hvitløk

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

Legg potetskivene, løken, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

Svinefilet:

Svinefileten kan tilberedes på flere måter, I ovnen, i en sous vide eller på grillen.

Svinefilet i stekeovn:

Krydre svinefileten med salt og pepper og brun den i smør på alle sider, før du legger den i ildfast form og steker den i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. La den hvile litt, før du skjærer i den.

Svinefilet i sous vide:

Svinefileten krydres med salt og pepper og legges i sous vide på 58 grader i 1,5 time, før du tar den en kjapp runde på grillen eller i stekepanna, så den får fin gyllen farge. La den hvile i noen minutter, før du skjærer den opp.

Svinefilet sous vide

 

Svinefilet på grillen:

Svinefileten krydres med salt og pepper, før den legges på grillen på direkte varme. Når du har fått en fin stekeskorpe rundt helefileten, kan du flytt den over til indirekte varme og grill i 15-20 minutter til. Snu den ofte og bruk gjerne steketermometer for å ha kontroll på kjernetemperaturen, som skal være ca. 70 grader.

 

Server med valgfrie grønnsaker, som f.eks. brokkoli, blomkål eller grillet mais, som jeg har brukt her.

 

Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk
Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese