Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter er deilig sommermat. Om du bruker grillspyd av tre, er det viktig at du legger dem i vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer.
Russiske erter:
100 g russiske erter
2 dl vann
1 ts salt
2 ss smør
2 ss madeira (ev. sherry)
1 neve finhakket persille
Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.
Kyllingen:
700-800 g kylling lårfilet
2 pk black garlic glaze (fra Meny)
Skjær kyllingen i passe biter og tre på grillspyd. Smør grillspydene på alle sider med glaze og la dem ligge til marinering i min. 1 time, men gjerne over natten.
Grill spydene på alle kanter, til de har fin farge utenpå og så vidt stekt inni, så de fremdeles er saftige.
Fløtegratinerte poteter:
10 poteter i tynne skiver
3 fedd finhakket hvitløk
Salt og pepper
1 boks fløte
1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag
Legg potetskivene, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form. Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Sett fløtegratinerte poteter inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.