Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter

Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter

Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter er deilig sommermat. Om du bruker grillspyd av tre, er det viktig at du legger dem i vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer.

Russiske erter:

100 g russiske erter

2 dl vann

1 ts salt

2 ss smør

2 ss madeira (ev. sherry)

1 neve finhakket persille

Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.

Kyllingen:

700-800 g kylling lårfilet

2 pk black garlic glaze (fra Meny)

Black Garlic Glaze 50g Meny

Skjær kyllingen i passe biter og tre på grillspyd. Smør grillspydene på alle sider med glaze og la dem ligge til marinering i min. 1 time, men gjerne over natten.

Grill spydene på alle kanter, til de har fin farge utenpå og så vidt stekt inni, så de fremdeles er saftige.

Fløtegratinerte poteter:

10 poteter i tynne skiver

3 fedd finhakket hvitløk

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

Legg potetskivene, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Sett fløtegratinerte poteter inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

 

 

Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter
Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese