Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade i pepper. Denne oppskriften er passe til 2 personer.

2 ss hel pepper

50 g vellagret pecorino (ev. parmesan), fint revet

Pasta til 2 personer, kokt etter anvisning på pakken minus 2 minutter

Rist pepper i tørr stekepanne i 4 minutter, knus den grovt i en morter og hell den tilbake i stekepannen. Hell 1 dl av kokevannet fra pastaen over pepperen og la det koke i 1 minutt. Legg pastaen i peppersausen og etterfyll med 1/2 dl kokevann. Rør godt sammen og la det hvile i et par minutter. Hell i 1/3 av osten, rør godt sammen, rør inn litt mer kokevann, deretter mer ost, mer kokevann og resten av osten.

Cacio e pepe
Cacio e pepe

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese