Fars makrellmiddag

Fars makrellmiddag

Fars makrellmiddag er et av de beste barndomsminnene mine. Far, som var morfaren min, lagde denne retten når mormor var bortreist. Makrellmiddagen til far er nydelig, fersk småmakrell, stekt i smør som serveres med en deilig rømmesaus og agurksalat. Far var veldig god på rensing av fisk og han rensket fisken vi skulle spise. Vi skulle få 1 kr. for hvert ben vi fant, men vi fant nesten aldri noen.

Agurksalat:

2 dl vann

1/2 dl eddik

1 ss sukker

1/2 ts pepper

1 agurk

Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time. Om du vil ha et sukkerfritt alternativ, kan du lage denne.

Makrell:

2 makrell
4 ss hvetemel
3 ts salt
1 ts nykvernet pepper
3 ss smør til steking
3 dl rømme
1 dl finhakket gressløk

Rens makrellen og skyll dem godt. Bland hvetemelet med salt og pepper og legg blandingen på en tallerken. Dypp makrellen i melblandingen og stek den i smøret i en dyp stekepanne i 4-5 minutter på hver side. Løft ut makrellen, hell i rømmen og gressløken og rør godt sammen, før du legger makrellen tilbake og lar den kose seg i noen minutter i sausen, før servering.

Server fars makrellmiddag med nykokte poteter.

 

Fars makrellmiddag med rømmesaus og agurksalat
Fars makrellmiddag med rømmesaus og agurksalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese