Fars makrellmiddag er et av de beste barndomsminnene mine. Far, som var morfaren min, lagde denne retten når mormor var bortreist. Makrellmiddagen til far er nydelig, fersk småmakrell, stekt i smør som serveres med en deilig rømmesaus og agurksalat. Far var veldig god på rensing av fisk og han rensket fisken vi skulle spise. Vi skulle få 1 kr. for hvert ben vi fant, men vi fant nesten aldri noen.
Agurksalat:
2 dl vann
1/2 dl eddik
1 ss sukker
1/2 ts pepper
1 agurk
Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time. Om du vil ha et sukkerfritt alternativ, kan du lage denne.
Makrell:
2 makrell
4 ss hvetemel
3 ts salt
1 ts nykvernet pepper
3 ss smør til steking
3 dl rømme
1 dl finhakket gressløk
Rens makrellen og skyll dem godt. Bland hvetemelet med salt og pepper og legg blandingen på en tallerken. Dypp makrellen i melblandingen og stek den i smøret i en dyp stekepanne i 4-5 minutter på hver side. Løft ut makrellen, hell i rømmen og gressløken og rør godt sammen, før du legger makrellen tilbake og lar den kose seg i noen minutter i sausen, før servering.
Server fars makrellmiddag med nykokte poteter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.