Pasta med knivskjell

Pasta med knivskjell

Pasta med knivskjell er ikke like vanlig som med andre typer skjell. Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell. Denne middelhavsinspirerte varianten er en favoritt her i huset.

1 kg knivskjell

1 løk i strimler

2 hvitløksfedd, finhakket

1 knust, tørket chili

10 minitomater, delt i to

6 ss olivenolje

3 dl hvitvin

1 bunt finhakket bladpersille

Litt høvlet parmesan til serveringen

500 spagetti eller annen pasta

Skyll knivskjellene i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg.

Fres løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett hvitvin, tomatene og skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Åpne lokket en gang underveis og rør før du setter på lokket igjen. Smak til kraften med salt. Dryss over bladpersille og høvlet parmesan og server med spagetti eller annen pasta du har lyst på.

NB! Skjell som ikke har åpnet seg skal ikke spises.

Pasta med knivskjell
Pasta med knivskjell

Du finner flere spennende og varierte retter med skalldyr her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese