Makaronigrateng

Makaronigrateng

Makaronigrateng eller makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Dette oppskriften er passe til 6 personer, men kan enkelt dobles og lages i en langpanne.

3,5 dl makaroni, kokt i saltet vann etter anvisning på pakken minus 2 minutter

600 gram karbonade- eller kjøttdeig

2 rødløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

2 bokser hermetiske tomater, helst Mutti

2 ss okse- eller kalvefond (ev. 1 buljongterning)

1⁄2 ts kajennepepper

2 ss ketsjup

1 neve bladpersille, finhakket

1 neve basilikumblader, finhakket

Salt og pepper

1 pk brokkolini i biter

1 pk revet ost, gjerne vellagret og flere slag

Brun karbonadedeigen i en gryte, sammen med løken i litt olje. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av bruningen og la det kose seg i et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater, ketsjup, kajennepepper, fond og urter. La det koke i minimum 1 time, før du smaker til med salt og pepper. Bland sammen kjøttsaus, makaroni og brokkolini og hell det over i en smurt ildfast form.
Dryss over osten, og stek midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.

Om du ønsker, kan du servere makaronigrateng med en salat og godt brød.

Makaronigrateng - makaroniform
Makaronigrateng eller makaroniform 

 

Du finner mange spennende og velsmakende retter, som tilberedes i en form her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese