Hvit pizza med sopp og spekeskinke smaker godt, med en skinke som blir litt sprø under stekingen. Om du ikke har forsøkt hvit pizza enda, kan jeg virkelig anbefale det. Hvit pizzasaus er enkelt å lage, kun crème fraîche, hvitløk, salt og pepper og ingen koking.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Pizzasausen:
1 boks crème fraîche
1 revet hvitløk, eller hvitløk fra tube
Salt og pepper
Bland crème fraîche og hvitløk og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen over pizzabunnen.
Topping:
200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
100 g sopp i skiver
10 minitomater delt i to eller tre, avhengig av størrelsen
1 liten rødløk i ringer
1/2 glass sorte oliven i skiver
100 g god spekeskinke
Litt revet parmesan
1 neve finhakket persille
Dryss over halvparten av osten og legg på sopp, tomatskiver, rødløk, og oliven. Legg på resten av osten, før du legger på litt sammenkrøllede skinkeskiver og setter pizzaen i ovnen, litt nedenfor midten på full guffe til toppen er gyllen. Dryss over parmesan og persille rett før servering.
Du finner masse spennende pizzavarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.