Laks på en seng av poteter og grønnsaker er god hverdagsmat og alt lages i samme form. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g laksefilet
2 ss olje
4 poteter
2 løk
1 boks creme fraiche
1/2 boks rømme
1 potte dill
1 pk persille
2 fedd hvitløk
1 fennikel i terninger
4 gulrøtter i tynne skiver
2 neper, skrelt og delt i terninger
1 purre i strimler
Skjær potetene i tynne skiver, med mandolin eller ostehøvel og skjær løken i tynne skiver. Smør en ildfast form med oljen og legg poteter og løk i lag i 2 omganger. Dryss salt og pepper mellom lagene og sett formen i ovnen på 250 grader mens du gjør klar resten av ingrediensene.
Bland creme fraiche, rømme, hvitløk og og urter og smak til med salt og pepper.
Ta ut formen av ovnen og fordel grønnsakene over. Hell creme fraicheblandingen over og sett formen tilbake i ovnen på 200 grader og stek i ca. 40 minutter med folie over.
Skjær laksen i porsjonsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 20 minutter, eller til fisken er så vidt gjennomstekt.
Legg på litt dill eller, om det var blader på fennikelen, kan du bruke dem, rett før servering.
Du finner flere spennende og varierte fiskeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.