Cappuccinobiscotti er deilige, italienske kjeks, som både passer godt både som sprøtt tilbehør til dessert og som en liten godbit til kaffen. Ordet biscotti stammer fra det latinske ordet biscoctus, som betyr at det er bakt to ganger og det er nettopp det som gjøres med disse kjeksene.
100 g smør
2 dl supper
3 egg
3 ss kokt espresso
150 g kokesjokolade, grovhakket
1 dl hasselnøtter, grovhakket
350 g hvetemel
50 g kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett og ett mens du fortsetter å vispe. Rør inn resten av ingrediensene. Rull to tykke pølser, som legges på en stekeplate med bakepapir. Klem dem litt flate og stek dem på 180 grader i 20 min. Avkjøl i 10 min. før du skjærer dem i skrå skiver, ca. 1,5 cm brede. Legg dem opp ned på en rist og stek videre i 10 min. Skru av varmen og la kakene ligge i ovnen i 10 min. til. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.
Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende italiensk mat her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.