Soppomelett er mettende og perfekt i disse sopptider, men kan selvfølgelig lages med sopp fra butikken hele året. Selv om omelett regnes som en rett fra det franske kjøkkenet, kommer den trolig fra oldtidens Persia (nå Iran) og den serveres over hele verden. Oppskriften er passe til 2 personer
1 løk, finhakket
1 gode neve, sopp i strimler, f.eks. kantarell, steinsopp eller sjampinjong
3 egg
3 ss melk
Salt og pepper
1 paprika i strimler
50 g revet ost etter eget ønske
5-10 minitomater, delt i to
1 neve finhakket persille
Brun løken og soppen i litt smør i stekepannen. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell over sammen med paprika, dryss på ost og sett på lokk. La det kose seg over lav varme, til eggeblandingen stivner. Legg på tomater og dryss på finhakket persille et par minutter før servering. Server soppomelett med godt brød, f.eks. grytebrød, som du finner oppskrift på her.
Du finner flere oppskrifter på og med omelett HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.