Ovnsbakte rotgrønnsaker med hvitløk passer til det meste av kjøtt- og fiskeretter.
2 polkabeter, skrelt og delt i 4
2 rødbeter, skrelt og delt i 4
1 persillerot, skrelt og delt i staver på langs
1/2 sellerirot, skrelt og delt i staver
2 gulrøtter, skrelt og delt i staver
6 fedd hvitløk i skallene sine
4 ss olivenolje
saften av 1/2 sitron
1 kvast frisk rosmarin til stekingen + 1 til pynt ved servering
Salt og pepper
Bland alt i en ildfast form og stek på 180 grader til grønnsakene er møre. Rør av og til. Det tar ca. 1 time, avhengig av størrelsen på grønnsakene. Hvitløken sklir lett ut av skallene sine når de er ferdige.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.