Laks teriyaki med deilige grønnsaker er en av mine favorittretter fra Japan og jeg lager den i mange varianter. Denne er med ris og bok choy, men du kan bruke andre grønnsaker og servere den med nudler også.
4 vårløk
1 mango, skrelt og delt i båter
2 bokchoy, delt i 2 eller 4 på langs (avhengig av størrelsen)
3 dl teriyakisaus
Saften av 1 sitron
2 ss flytende honning
6 finhakkede hvitløksfedd
4 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus
600 g laksefilet i porsjonsstykker
3 strimlede paprika (gjerne i forskjellige farger)
Legg laksen i en ildfast form. Legg på paprika, mango, vårløk og bok choy. Bland teriyakisaus, sitron, honning, hvitløksfedd, sweet chilisaus og soyasaus i en kjele og la det koke i 5 minutter. Hell sausen over i formen og sett formen langt ned i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Server med ris eller nudler.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.