Helstekt elgkalvfilet med blåskimmelsaus er en litt uvanlig kombinasjon, men veldig godt. Elg er en stor favoritt her i huset og ofte serveres den med viltsaus og rosenkål. Siden jeg ofte kjøper 1/2 elgkalv i forbindelse med jakta, synes jeg det er godt å variere tilbehøret litt, så her er en litt annen variant, som jeg håper faller i smak. Blåskimmelost blir som et slags krydder i sausen og de aller fleste synes det smaker nydelig, selv om de ikke liker å spise blåskimmelost på brødskiva.
Kjøttet:
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på høy temperatur i litt smør i stekepanna, eller ta det en rask tur på grillen, så det får en fin stekeskorpe.
Stek ferdig i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Indrefileten er medium stekt når kjøttsaften begynner å piple ut. La kjøttet hvile i 5 minutter.
Sausen:
2 finhakkede løk
2 ss smør
3 dl hvitvin (ev. eplemost)
2 laurbærblader
2 ss viltfond
150 g blåskimmelost
5 dl fløte
1 ss konjakk
Blank løken mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, fond, konjakk og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Server helstekt elgkalvfilet med blåskimmelsaus, kokte poteter og blomkål eller andre grønnsaker du har lyst på. Pynt gjerne med friske urter, for eksempel timian, som jeg har brukt her.
Du finner flere spennende oppskrifter på både elg og annet vilt her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.