Pasta med kylling og pesto er kjempegodt. Kyllingen er marinert i pesto, i tillegg til at alt er blandet med pesto til slutt.
Du kan kjøpe ferdig pesto i butikken, men sjekk at den inneholder pinjekjerner. Hjemmelaget pesto smaker veldig mye bedre enn ferdigkjøpt, så jeg lager min selv. Denne oppskriften er passe til 6 personer.
Pesto:
150 g fersk basilikum
3 dl god olivenolje
100 g pinjekjerner
200 g parmesan
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt.
Kyllingen:
1 kg kylling lårfilet
Pesto til marinering
Del kyllingen i passe stykker til å spises og rør den sammen med litt av pestoen. La kyllingen marinere, helst over natten, før du bruner den i litt olje på alle kanter og lar den kose seg på lav varme til den er gjennomstekt.
Pastaen:
600 g pasta etter eget ønske
Salt
Kok pastaen etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med kylling og halvparten av pestoen. Server med resten av pestoen og parmesan, som gjestene selv kan høvle over maten.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.