Karbonader med knutekålstuing

Karbonader med knutekålstuing

Karbonader med knutekålstuing smaker godt for både liten og stor. Her serveres den med ovnspoteter, men du kan gjerne bruke kokte poteter også. Når jeg lager karbonader, dobler jeg alltid oppskriften, så jeg kan legge noen i fryseren til senere.

Stekt løk:

1 løk per person

1 ss smør per person

Del løken i strimler og stek den i stekepanne med smør, på middels varme. Løken blir nesten bedre jo lenger den får steke. JRør med jevne mellomrom, til den har blitt søtlig og passe brun.

Karbonader:

600 g karbonadedeig

1 egg

1 dl vann

2 ts salt

1 ts pepper

Du kan også bruke andre krydder, for en mer spennende smak, men her har jeg laget de tradisjonelle karbonadene. Jeg elter det sammen i kjøkkenmaskinen til det blir en seig, formbar masse. Du kan selvfølgelig elte det sammen for hånd, det tar bare litt lenger tid. Jeg prøvesteker alltid en liten klump, for å sjekke om det er passe krydret og tilsetter ev. mer.

Når jeg er fornøyd med smaken, legger jeg kakene i pannen med en skje og lager rutemønster med en kniv. Jeg steker dem pent brune på begge sider, før jeg legger dem på toppen av løken og lar dem ligge der, til de er gjennomstekte.

Ovnspoteter:

200 g minipoteter per person

Litt olivenolje

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i to, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus varmen ned til 200 grader og stekes til de er sprø utenpå og myke inni.

Knutekålstuing:

1 knutekål, skrelt og delt i terninger

Gulrøtter, skrelt og delt i terninger

2 ss smør

1 klype muskat

2 ss hvetemel

5 dl melk

Salt og pepper

1 finstrimlet purre

Litt finhakket persille

Kok knutekål og gulrøtter i terninger i vann, til de er nesten møre. Hell av kokevannet. Smelt smør med muskat i en kjele og rør ut hvetemel, spe med melk og rør godt for å unngå klumper. La småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett purre, knutekål og gulrøtter. Rett før servering tilsettes også finhakket persille.

Om du vil lage en mer luksuriøs selskapsvariant, kan du koke opp fløte og jevne med maizennajevner i stedet for å lage hvit saus.

Karbonader med knutekålstuing
Karbonader med knutekålstuing

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese