Pepperkrabbe

Pepperkrabbe

Pepperkrabbe er en nydelig krabberett som spises i Singapore og Malaysia. De bruker mangrovekrabbe (mudcrab). Den finnes ikke i Norge, så jeg har brukt taskekrabbe (rødkrabbe). De fleste ingrediensene i denne retten, får du kjøpt i vanlig dagligvare og resten finnes i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4 personer.

4 taskekrabber

4 ss sorte pepperkorn

3 dl tapiokamel

3 ss soyasaus

2 ss kejap manis

4 ss østerssaus

2 ss sukker

3 ss raps- eller maisolje, pluss ekstra olje til frityrsteking

300 g sjalottløk, finhakket

8 store fedd hvitløk, finhakket

3 ss finhakket eller revet ingefær

120 g smør, hakket

10 chili, finhakket (justeres etter smak)

2 never friske karriblader, pluss ekstra til servering

2 dl kyllingkraft

1 potte fersk koriander til servering

Rense krabber:

Om du ikke føler deg bekvem med å rense krabbene selv, kan du få hjelp i ferskvaredisken, men det er ikke vanskelig.

1. Fjern haleklaffen og vri av klørne og beina
2. Åpne krabben ved å presse ut krabbehuset 
3. Fjern gjellene fra krabbehuset
4. Ta ut paven (magesekken). Den fjernes ved å trykke ut posen som sitter bak øynene. Trykk så du ned til du hører et knepp, da er den løs og kan lett tas ut.

Bruk en stor kniv og skjær hvert krabbehus i to gjennom skallet på langs. Knekk klørne lett, så kjøttet blir lettere å trekke ut senere.

Saus:

Rør sammen soyasaus, kecap manis, østerssaus og sukker i en liten bolle. Sett til side.

Knus pepperkornene veldig grovt med en morter eller en elektrisk krydderkvern; den skal fortsatt være ganske grov. Sett til side.

Fritering av krabbene:

Fyll olje til en tredjedel av en stor wok til 190 grader. Mens oljen varmes opp, kan du legge tørkepapir på et stekebrett. Legg krabbedelene på et annet brett, dryss over tapiokamelet, så de blir dekket på alle kanter. Legg deretter krabbedelene, litt om gangen, i woken med varm olje, snu dem etter 5 minutter. Løft dem ut og legg dem på brettet med kjøkkenpapir. Hell ut oljen, den skal ikke brukes mer.

Pepperkrabbe:

Hell 3 ss olje i woken, og varm opp over middels høy varme. Tilsett hakket sjalottløk, hvitløk og ingefær og stek under konstant omrøring i 2-3 minutter eller til det er mykt. Tilsett smøret og kok i 30-40 sekunder til det smelter og skummer, tilsett deretter pepper, chili og karriblader. Kok i ytterligere 1 minutt eller til dufter. Tilsett soyasausblandingen og kraften og kok opp. Legg krabben tilbake i woken og kok i ca. 3 minutter, bruk en stekepinsett eller pølseklype til å snu krabbene i sausen, så de er godt belagt med saus og den har tyknet godt.

Hell over på et stort serveringsfat, dryss over koriander og ekstra karriblader og server.

Pepperkrabbe
Pepperkrabbe

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese