Guros fylte bakepoteter

Guros fylte bakepoteter

Guros fylte bakepoteter smaker veldig godt alene, som en smårett, en liten kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter, som for eksempel biff. Jeg bruker en vellagret ost, for å få mer smak, men du kan bruke hvilken gulost du vil, eller gjerne blande flere slag også.

I stekeovn:

6 bakepoteter

Litt nøytral olje

Salt og pepper

4 finstrimlede vårløk

2 cm hvitløk fra tube

200 g stekte baconterninger

1 boks crème fraîche

1/2 dl fløte

Vellagret, revet ost

Skyll og vask bakepotetene og skjær dem over på langs. Legg dem med skjæreflaten ned, på et bakepapir rislet med olje, salt og pepper og stek på 200 grader i ca. 1 time. De er ferdig bakt, når innmaten er myk. Ta ut innmaten fyllet med en skje og bland den med vårløk, hvitløk, baconterninger, crème fraîche og fløte. Smak til med salt og pepper, legg fyllet tilbake i potetskallene og dryss over revet ost. Guros fylte bakepoteter gratineres på 200 grader i ca. 15 min, til osten er gyllen og lekker.

Airfryer:

Du kan lage Guros fylte bakepoteter i airfryer, hvis du kun skal tilberede 1-2 poteter (avhengig av størrelsen på dem). Da reduserer du også ingrediensene til 1/3 av mengdene, så det passer i bunnen på airfryeren.

Skyll og vask bakepotetene og skjær dem over på langs. Klipp til et bakepapir og legg i bunnen av airfryeren og risle det med olje, salt og pepper. Legg potethalvdelene med skjæreflaten ned og stek på 200 grader i ca. 1 time. De er ferdig bakt, når innmaten er helt myk og lett kan tas ut av skallet, uten av skallet går i stykker. Ta ut innmaten fyllet med en skje og bland den med vårløk, hvitløk, baconterninger, crème fraîche og fløte. Smak til med salt og pepper. Legg fyllet tilbake i potetskallene og dryss over revet ost. Stek videre i airfryeren, med osten opp, på 200 grader i ca. 10-15 min, til osten er gyllen og lekker.

 

Guros fylte bakepoteter
Guros fylte bakepoteter

 

Du finner oppskrifter på flere velsmakende og varierte retter med poteter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan eventuelt følge bloggen på Facebook om du ønsker og der finner du også en spesialgruppe for drinker og en for mat, der alle menyene blir lagt ut.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese