Tacopizza med kylling

Tacopizza med kylling

Tacopizza med kylling er populært hos oss og en fin variasjon på fredagstacoen. Du kan gjøre tacopizza mildere eler sterkere, ved å velge styrke på tacosausen etter egen smak og justere mengden jalapeño, eller utelate den helt.

Pizzabunn:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Topping:

1 glass tacosaus med ønsket styrke

400 g kyllingfilet i strimler

1 løk i strimler

1 pose, eller hjemmelaget tacokrydder

1/2 finstrimlet purre

10 minitomater, delt i to

1 liten boks mais

Skiver av jalapeño (om du tør)

Reven ost, gjerne vellagret

1 pose tortillachips – nachos

Kylling og løk stekes i litt olje sammen med tacokrydder.
Tacosausen brukes som pizzasaus. Du kan velge den styrken du liker best, men jeg bruker medium sterk saus. I tillegg til kyllingen, legger jeg på finstrimlet purre, biter av tomat, mais, jalapeño og selvfølgelig ost. Stek tacopizza på 230 grader, midt i ovnen og steketiden nærmer seg slutten, legger du på tortillachips. De smaker ekstra godt når de får bli litt lune.

Server tacopizza sammen med guacamole eller rømme.

Du finner flere oppskrifter på forskjellige typer tacopizza og andre meksikanske oppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese