Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter

Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter

Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag, som ikke trenger saus, siden knutekålstuingen gir nok fuktighet til retten. Oppskriften er passe til 4 personer.

Ovnspoteter:

200 g poteter per person

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, for eksempel paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Knutekålstuing:

Knutekålstuing

1 knutekål, skrelt og delt i terninger

Gulrøtter, skrelt og delt i terninger

2 ss smør

1 klype muskat

2 ss hvetemel

5 dl melk

Salt og pepper

1 finstrimlet purre

Litt finhakket persille

Kok knutekål og gulrøtter i terninger i vann, til de er nesten møre. Hell av kokevannet. Smelt smør med muskat i en kjele og rør ut hvetemel, spe med melk og rør godt for å unngå klumper. La småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett purre, knutekål og gulrøtter. Rett før servering tilsettes også finhakket persille.

Svinefilet:

800 – 900 g svinefilet

Salt og pepper

Fjern senen fra svinefileten med en skarp kniv og dryss på salt og pepper.

Svinefilet i stekeovn:

Brun svinefileten i smør på alle sider, før du legger den i ildfast form og steker den i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. La den hvile litt, før du skjærer i den.

Svinefilet i sous vide:

Legger du svinefileten i vakuumpose og legg den i sous vide på 58 grader i 1,5 time, før du tar den en kjapp runde på grillen eller i stekepanna, så den får fin gyllen farge. La den hvile i noen minutter, før du skjærer den opp.

Svinefilet på grillen:

Svinefileten legges på grillen på direkte varme. Når du har fått en fin stekeskorpe rundt hele fileten, kan du flytte den over til indirekte varme og grill i 15-20 minutter til. Snu den ofte og bruk gjerne steketermometer for å ha kontroll på kjernetemperaturen, som skal være ca. 70 grader.

 

Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter
Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese