Olivenbrød med urter og soltørka tomater

Olivenbrød med urter og soltørka tomater

Olivenbrød med urter og soltørka tomater smaker godt til for eksempel suppe, gryteretter, meze eller et tapasmåltid. Denne oppskriften gir 4 luftige og saftige olivenbrød.

4 fedd hvitløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

2 små glass sorte oliven i skiver, finhakket

10 soltørkede tomater, finhakket

2 dl finhakket frisk kruspersille

1 dl finhakket frisk koriander

Ca. 1,5 kg hvetemel

2 pk tørrgjær

4 ts salt

1 l vann

4 ss olivenolje

Elt alt godt sammen og la det heve til dobbel størrelse, min. 2 timer. Del deigen i 4 like deler. Bak ut runde brød og la dem etterheve i ca. 1 time. Stekes på 200 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om de er gjennomstekte ved å knakke på dem med en finger under. Lyden skal være hul.

Avkjøl brødene på rist. Olivenbrød går utmerket å fryse ned.

 

Olivenbrød med urter og soltørka tomater
Olivenbrød med urter og soltørka tomater

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese