Tagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett eller den kan brukes som en antipastirett (italias svar på tapas).
500 g oksefilet
4 ss extra virgin olivenolje
1 ts hakket timian
150 g minitomater, kuttet i 2
100 g ruccola
Saften av 1/2 sitron
1 ts modnet balsamicoeddik
1 neve store kapers (fås i asiatiske butikker)
75 g parmesan, skjært med ostehøvel
Havsalt og nykvernet, svart pepper
Litt extra virgin olivenolje til serveringen.
Gni fileten med 1 ss olivenolje, dryss over timian, salt og pepper.
Brun eller grill fileten på alle kanter. Sett den i ovnen med steketermometer på 180 grader, til termometeret viser 52 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile i noen minutter.
Bland tomater og ruccola på et fat. Bland inn resten av olivenoljen, balsamicoeddiken og sitronsaften.
Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett på toppen av salaten. Risle over litt olje, og litt nykvernet papper. Avslutt med parmesan.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.