Gratinert hvitløksbrød med bacon

Hvitløksbrød

Gratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvinn og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerne bruke gårsdagens brød, for det blir akkurat like godt. Om du vil gjøre retten litt sunnere, kan du servere den med en frisk og god salat.

1 landbrød eller loff

50 g smør

1 cm hvitløk fra tube

100 g bacon i terninger, sprøstekt

250 g revet, helst vellagret ost etter eget ønske. Gjerne flere slag.

Smelt smør og tilsett hvitløk.

Del brødet i skiver, nesten igjennom. La bunnen henge sammen. Pensle skivene med smørblandingen. Vær forsiktig, så ikke brødet faller fra hverandre. Fordel baconterningene mellom skivene. Riv osten og press den ned mellom skivene. Pensle litt hvitløkssmør på toppen og stek gratinert hvitløksbrød med bacon i ovnen på 180 grader til osten er smeltet og brødet er gyllent.

Hvitløksbrød
Hvitløksbrød med bacon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese