Clafoutis med plommer

Clafoutis

Clafoutis med plommer er den deilig dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, eller frukt også, om du ikke har tilgang til plommer. Om du skal servere den til gjester, kan du sette den i ovnen når dere setter dere til bords og ta den ut etter 45 minutter, så er den passe varm i rett tid.

Til 4 personer:

3 egg

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 dl kremfløte

1 dl melk

1/2 ts salt

6 plommer, delt i to og steinen tatt ut

150 g marsipan

Plommeclafoutis
Clafoutis med plommer før steking

Rør sammen alt utenom plommene og marsipanen for hånd og hell det i en ildfast form. Legg i plommene og fordel marsipan i små biter jevnt utover.

Clafoutis stekes på 180 grader til den blir lekkert gyllen, det tar ca. 45 minutter. Serveres med det samme med en god vaniljeis, som du kan kjøpe i butikken, men om du vil lage den selv, finner du oppskrift på en fantastisk god en her.

Plommeclafoutis
Clafoutis med plommer

 

Du finner flere velsmakende desserter fra fjern og nær HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese