Tacofredag

Tunfisktaco klar til servering

Tacofredag har blitt et begrep i Norge og noen av matbutikkene har til og med tilbud på tacoprodukter hver helg. Tacoen kom til Norge allerede i 1960, i forbindelse med oljearbeidere i Stavanger, men ble ikke allemannseie før mange år senere, på slutten av 1980-tallet. Nå spiser 13 % av alle under 40 år taco hver uke og 84 % minst en gang i måneden. Vi tilhører nok mer den siste andelen og vi varierer den nok også mer enn de fleste.
I tillegg lager vi alt fra bunnen, både krydderblandingen, salsaen og ofte også lompene, om det er det vi skal ha.

Tacopizza med kylling
Tacopizza med kylling

For å variere tacoen litt, kan vi anbefale å prøve tacopizza, tacopai, empanadas, meksikansk form, meksikansk kebab, nachos og quesedillas. Det finnes også mange gode retter av andre råvarer enn kjøttdeig, bare prøv kylling, lam, fisk og ikke minst et helstekt stykke storfe.

Det smaker også godt å erstatte tacosausen med chimmichurry innimellom.

Om du vil gjøre kvelden om til en fest, finner du også oppskrifter på velkomstdrinker, forretter og desserter som passer til, så det er bare å kose seg.

Tunfisktaco
Tunfisktaco

Alle oppskriftene for en vellykket tacokveld, finner du HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese