Rotgrønnsaker i ovnen kan brukes til retter av både kjøtt og fisk. Du kan variere ingrediensene etter smak og hva du har tilgang til og urtene kan varieres etter hva du skal bruke grønnsakene til, for eksempel rosmarin til lam eller dill til fisk.
3 hvitløksfedd, finhakket
8 dl kraft (ev. vann + fond eller buljongterning)
2 dl hvitvin, ev. eplemost
2 løk i strimler
1/2 sellerirot, skrelt og delt i terninger
1 pastinakk, skrelt og delt i terninger
2 persillerøtter, skrelt og delt i terninger
2 løk, grovhakket
1 hvitbete, skrelt og delt i terninger
1 polkabete, skrelt og delt i terninger
3 gulrøtter, skrelt og delt i terninger
Salt, pepper og urter, f,eks. rosmarin, timian, dill
Bladpersille, finhakket
Legg grønnsakene i en ildfast form, krydre med pepper og hell på vin og kraft. Du trenger ikke salt, hvis du bruker fond eller buljongterning. Om du bruker kraft, må du sjekke om den behøver salt. Sett formen i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre. Steketiden avhenger av størrelsen på grønnsaksterningene, men du kan ta utgangspunkt i 30 minutter. Rør i grønnsakene underveis. Kraften kan brukes som sjy eller ev. helles over i en kjele, jevnes med maisennajevner og brukes som saus. Dryss gjerne over litt finhakket bladpersille rett før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.