Tex/mexpai

Tacopai

Tex/mexpai er en deilig variant av fredagstacoen eller om du har rester fra fredagstacoen, kan du lage paien av det. Om du vil lage paien på en lettvinn måte, kan du kjøpe ferdig paibunn. Du kan bruke ferdig tacokrydder, men jeg kan anbefale å lage ditt eget, så du har kontroll på saltet og kan tilpasse det din egen gane. Du finner en bra oppskrift på tacokrydder her.

Paibunn:

150 g smør

3 dl hvetemel

2 ss vann

Elt sammen ingrediensene til bunnen. Kjevle den ut til en sirkel som dekker en form ca. 26 cm i diameter og legg den oppi. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter, før du avkjøler den litt.

Paifyll:

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig

1 løk, finhakket

2 paprika, gjerne to farger, finhakket

1 ss smør til steking

1/2 pose tacokrydder ev. hjemmelaget

2 dl crème fraîche

2 dl revet gulost etter ønske

Stek karbonadedeig i stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche og fordel fyllet i paibunnen.

Dryss over osten og stek paien midt i ovnen i ca. 30-35 minutter til osten er gyllen og lekker. Serveres fleks. med salsa, rømme, guacamole, som du finner oppskrift på her, og en frisk og god salat.

 

Du finner mange flere spennende og velsmakende tex/meksretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese